Ejendomsmæglerens vurdering: Nye vinduer gør din bolig attraktiv 27. september 2022

Ejendomsmæglerens vurdering: Nye vinduer gør din bolig attraktiv


Det er klogt at investere i nye vinduer. I hvert fald hvis du spørger ejendomsmæglerkæden Home. Huskøbere har nemlig fået større krav til energimærkning og vinduernes udseende.


I Danmark er vi blevet mere bevidste om energiklasser, isolering og ikke mindst bygningsbevaring, når vi køber huse. Det bekræfter Torben Skov Lauridsen, indehaver af Home Sydbyen, der blandt andet handler i områderne Højbjerg og Viby ved Aarhus.

Er dine vinduer gamle eller matcher deres udseende ikke dit hjem, vil det påvirke salgsvurderingen af dit hus, lyder den kontante melding fra ejendomsmægleren. Med andre ord kan det være klogt at investere i nye vinduer.

I denne artikel ser vi nærmere på, hvilken indflydelse dine facadeelementer har, når dit hus skal sælges.

Energioptimering står højt på listen

Sætter du dit hus til salg, kan en ejendomsmægler hjælpe med at fastsætte en realistisk pris. Beliggenhed, stand og indretning er nogle af de forhold, der spiller en rolle, når prisen skal vurderes.

“Når vi laver en salgsvurdering, er vinduerne en af vores største prioriteter. I takt med de stigende energipriser er især vinduernes isoleringsevne blevet vigtigere for køberne. Derfor er vinduernes alder og energimærkning noget af det første, vi undersøger,” forklarer Torben Lauridsen.

Økonomisk er der store besparelser at hente med nye vinduer, fordi de holder bedre på varmen. Det er faktisk muligt at spare op til 30 procent på varmeregningen, hvis et hus har lavenergivinduer frem for gamle termoruder.

“Hvis de gamle vinduer ikke er skiftet eller kun er delvist skiftet, vil det altid være en ulempe for sælger i en potentiel prisforhandling.”

Torben Lauridsen, indehaver og ejendomsmægler, Home Sydbyen

Bygningsbevaring øger din salgsvurdering

Det er ikke kun energirigtige vinduer, der bliver efterspurgt på boligmarkedet. Huskøberne har også høje krav til typen af vinduer. Torben Lauridsen forklarer, at der især er et fokus på stil og udseende blandt køberne i de større byer.

”Hvis du har en villa, der er født med dannebrogsvinduer, og du skifter til en anden type, risikerer du måske, at en køber fravælger huset. Vælger du derimod dine vinduer med udgangspunkt i husets oprindelige tegninger, vurderer vi ejendommen til en højere pris,” afslutter Torben Lauridsen.

Ifølge ejendomsmægleren er nye vinduer en god investering. Vælger du den rette energimærkning, og tager du højde for husets oprindelige arkitektur, bliver din bolig mere attraktiv på boligmarkedet.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til, hvordan vi kan hjælpe dig med dine døre og vinduer, er du velkommen til at tage fat i os. Du kan kontakte os på +45 97 88 50 02 eller info@linolievinduet.dk.