Case: Unik Aarhus-bygning får specialfremstillede døre og vinduer 17. marts 2022

Case: Unik Aarhus-bygning får specialfremstillede døre og vinduer


En mere end 170 år gammel bygning er blevet restaureret i latinerkvarteret i Aarhus. Vi har specialfremstillet i alt 24 døre og vinduer med respekt for områdets sjæl og historie.

I hjertet af Aarhus ligger det historiske latinerkvarter. Side om side ligger gamle, karakteristiske huse, der blev bygget tilbage i 1800-tallet.

Mange af husene er bevaringsværdige. Det betyder, at bygningerne i dag stadig ser ud, som de gjorde for over hundrede år siden. Det giver området sjæl og fortæller noget om dansk byggeskik.

Det gælder også for huset på Volden 9, der blev opført i 1851 og er fremhævet som bevaringsværdigt. Det vil sige, at huset er vurderet til at have arkitektoniske, kulturhistoriske eller miljømæssige kvaliteter, som vi skal passe særligt godt på. Det kan du læse mere om her.

Da Volden 9 i 2021 stod over for en større renovering, var det altså vigtigt, at alle elementer kunne leve op til de krav, der følger med en bevaringsværdig bygning.

Fakta om projektet

Placering: Volden 9, Aarhus C Levering: Facadedøre, palæ-, dannebrogs- og bondehusvinduer med koblet termoglas Antal elementer: 24


24 specialfremstillede elementer

Arkitekterne på projektet havde specifikke ønsker til de nye vinduer og døre. Både i forhold til udseende, træ- og glastype, men også til maling og kitning.

Hos Linolie Døre & Vinduer har vi derfor designet og produceret 24 facadeelementer, der lever op til alle de ønskede krav.

Vi har blandt andet specialfremstillet to store vinduespartier til underetagen, der skal fungere som udstillingsvindue for den butik, der ligger ud mod gaden. 

Til 2. og 3. salen, der bruges til beboelse, har vi fremstillet dannebrogsvinduer til bygningens front og bondehusvinduer til baggården. Alle vinduer er koblet og med termorude i den indvendige ramme.

Vi ser frem til, at den gamle bygning skal pynte midtbyen de næste mange generationer - for når facadeelementerne vedligeholdes korrekt, kan de nemlig holde i op til 100 år.

Har du spørgsmål til projektet?

Har du spørgsmål til, hvordan vi arbejder med at bevare bygningers originale udtryk, når vi producerer døre og vinduer, er du velkommen til at tage fat i os. Du kan kontakte os på +45 97 88 50 02 eller info@linolievinduet.dk.