Case: 60’er-tilbygning på murermestervilla blev matchet med den originale stil og løftede straks villaens værdi 18. november 2020

Case: 60’er-tilbygning på murermestervilla blev matchet med den originale stil og løftede straks villaens værdi


I april 2020 var det blevet tid til at forløse denne flotte murermestervillas fulde potentiale. Tilbygningen fra 1960’erne skulle matches med villaens oprindelige stil fra 1929, og derfor blev de store, brune vinduer uden sprosser udskiftet med dannebrogsvinduer. Vi hjalp til og leverede 16 facadeelementer, så villaen nu står tilbage med et gennemført arkitektoniske udtryk.

I Blomsterkvarteret på Amager ligger en fin murermestervilla fra 1931 med røde teglsten og et hav af arkitektoniske detaljer. Men som så mange andre villaer skete der i slutningen 1960’erne noget, som villaen ikke er ene om at have oplevet. Murstensvillaen fik en såkaldt velstandsknast – også bedre kendt som en tilbygning.

Med tilbygningen fik villaen tilført mange ekstra, gode kvadratmeter – noget som ofte er en mangelvare i huse fra den tid, hvor grundarealet typisk ligger på cirka 100 kvadratmeter.

Der var dog en udfordring med tilbygningen: Den matchede ikke villaens oprindelig stil. Tilbygningen bestod blandt andet af store brune vinduer uden sprosser, mens villaen oprindeligt er født med dannebrogsvinduer med en enkelt sprosse i den nederste ramme. Tilbygningen havde dog et stort potentiale, og derfor besluttede køberne, der i april 2020 overtog ejendommen, at de ville matche tilbygningen med villaens oprindelige arkitektur.

Fakta om projektet

Adresse: Blomsterkvarteret på Amager Levering: Dannebrogsvinduer og terassedøre Antal elementer: 16 Behandling: Linoliemaling og Aquatop Arkitekt: Leif Hansen ved Leif Hansen Arkitekter


Renovering med udgangspunkt i den originale arkitektur

Hos Linolie Døre & Vinduer har vi i alt leveret 16 facadeelementer til renoveringsprojektet på Amager. Heraf leverede vi fem dobbelte terrassedøre samt en række dannebrogsvinduer – nogle med forsatsrammer og andre med koblede rammer med gammelt glas (også kendt som trukket glas) i den udvendige ramme for at holde det i samme stil som de oprindelige vinduer. Alle vinduer er med hjørnebånd, malet med linoliemaling og håndkittet med linoliekit.

Tilbygningen fungerer som havestue og dækker næsten hele gavlen mod syd. Og fordi man gerne ville bevare havestue-udtrykket og samtidigt lukke en masse lyd ind, blev der tegnet store, nye vinduer.

For at bevare den originale arkitektur og sammenhæng med villaen, blev sprossetykkelsen og glasstørrelserne fra dannebrogsvinduerne ført med over i de nye vinduespartier i gavlen, samtidigt med at muren blev ført op til brystningen på tagterrassen.

"Huset havde potentialet til at kunne løfte tilbygningen fra 60´erne til en mere harmonisk del af det oprindelige hus fra 1931.
Ved en mindre ombygning og nyt design på vinduerne fik huset en fantastisk havestue. Prisen på ombygningen har betalt sig selv ind mange gange i den efterfølgende vurdering."

Leif Hansen, boligejer og arkitekt


Se før og efter-billederne af projektet herunder.